7 συμβουλές για ασφαλές internet

Αυτή την περίοδο της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας όλοι περνάμε περισσότερο χρόνο στο Internet. Κάνουμε τα ψώνια μας, αναζητάμε ειδήσεις, επικοινωνούμε στα social. Καλό είναι λοιπόν να έχουμε το νου μας. Σας δίνουμε μερικές πληροφορίες για να έχετε όλα τα πλεονεκτήματα του ψηφιακού χώρου αποφεύγοντας όμως τους κινδύνους.

Μην δίνετε προσωπικά στοιχεία

Αποφύγετε τις διαδικτυακές απόπειρες ηλεκτρονικού ψαρέματος, διατηρώντας τα προσωπικά σας δεδομένα Μην δίνετε τον αριθμό τηλεφώνου σας, η γενικότερες πληροφορίες σε άτομα που δεν γνωρίζετε.

Δημιουργία σύνθετων κωδικών πρόσβασης

Δημιουργήστε κωδικούς πρόσβασης με συνδυασμό γραμμάτων, αριθμών και συμβόλων. Εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε διαχειριστές κωδικών πρόσβασης για να δημιουργήσετε και να παρακολουθείτε τους κωδικούς πρόσβασης.

Ελέγξτε την αξιοπιστία του ιστότοπου

Πριν αγοράσετε οτιδήποτε από ιστότοπο βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές. Μπορείτε να το κάνετε αυτό ελέγχοντας εάν έχει ένα μικρό εικονίδιο κλειδώματος ή “https” πριν από τη διεύθυνση URL. Το “s” στο “https” σημαίνει “ασφαλές” και το κλείδωμα σημαίνει ότι επιβεβαιώνεται ως ασφαλής ιστότοπος από το πρόγραμμα περιήγησής σας.

Διατηρήστε τον υπολογιστή σας ενημερωμένο

Οι προγραμματιστές υπολογιστών κυκλοφορούν ενημερώσεις για να διατηρούν τα προϊόντα ασφαλή. Διατηρήστε ενημερωμένο το λογισμικό της συσκευής σας, ώστε να μην είναι ευάλωτο σε κακόβουλο λογισμικό.

Παρακολούθηση δικαιωμάτων εφαρμογής

Μάθετε τις ρυθμίσεις απορρήτου για οποιαδήποτε συσκευή, εφαρμογή ή υπηρεσία που χρησιμοποιείτε. Ορισμένες εφαρμογές θα ζητήσουν άδεια πρόσβασης σε φωτογραφίες και άλλες προσωπικές πληροφορίες. Μείνετε ενημερωμένοι, ώστε να μην μοιράζεστε κάτι που δεν θέλετε

Να είστε προσεκτικοί με το δημόσιο Wi-Fi

Να είστε προσεκτικοί όταν χρησιμοποιείτε δημόσιο wifi. Κατά την πρόσβαση σε δημόσια δίκτυα, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει μη ασφαλή δίκτυα για τη διανομή κακόβουλου λογισμικού και την πρόσβαση σε ιδιωτικές πληροφορίες.

Αποφύγετε ύποπτους διαδικτυακούς συνδέσμους

Να είστε προσεκτικοί για ιστότοπους ή email που περιέχουν ύποπτους συνδέσμους. Ορισμένοι ιστότοποι ενδέχεται να χρησιμοποιούν κουίζ, δωρεάν, ή φιλανθρωπικές ιστορίες για να σας κάνουν να κάνετε κλικ σε αυτά και στη συνέχεια να κλέψουν τα προσωπικά σας στοιχεία.

 

 

 

 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

Share on Facebook
Share on Twitter