Συνέντευξη Βασίλη και Κάσιας Παπαπαύλου στο Ser Free

Ο Βασίλης Παπαπαύλου και η Κάσια Παπαπαύλου μιλούν στο Ser-Free για τα 30 χρόνια των Φροντιστηρίων ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ, το νέο τους χώρο στο κέντρο της πόλης και τους λόγους που τους καταξίωσαν στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης.

1) Τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ έχουν διαδρομή 30 χρόνων. Τι σημαίνει αυτό για μια επιχείρηση στο χώρο της
εκπαίδευσης; Πού έχει στηριχθεί η μακρόχρονη πορεία της;

Η οργάνωση, η γνώση, η αξιοπιστία, σε συνδυασμό με την απόλυτη προσήλωση στο στόχο, που είναι η επιτυχία των μαθητών μας στις εξετάσεις, είναι οι λόγοι που γιορτάζουμε φέτος 30 χρόνια λειτουργίας στη φροντιστηριακή εκπαίδευση. Η μακροβιότητα των φροντιστηρίων μας στηρίχθηκε όμως πρώτα στην αγάπη μας για την εκπαίδευση, αλλά και στις επιτυχίες των παιδιών μας, που με συγκίνηση βλέπουμε να παίρνουν το δρόμο της επιστήμης.
Η αναγνώριση, η εκτίμηση και τελικά η προτίμηση μαθητών και γονιών ήταν και είναι πάντα η απόδειξη ότι κάνουμε καλά το λειτούργημα που έχουμε αναλάβει. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που με το νέο μας χώρο, στην καρδιά της πόλης, δίνουμε τη δυνατότητα σε μαθητές από όλες τις περιοχές του νομού Σερρών να μας γνωρίσουν και να βαδίσουν κοντά μας στο δρόμο της επιτυχίας, στις πανελλαδικές εξετάσεις.
Άλλωστε, μετά από 30 χρόνια, στα φροντιστήρια μας φοιτούν πλέον παιδιά που οι γονείς τους ήταν μαθητές μας. Αυτό δείχνει την εμπιστοσύνη και την αναγνώρισή τους στο εκπαιδευτικό μας έργο. Προσωπικά συγκινούμαι κάθε φορά που παλαιοί μου μαθητές έρχονται να εγγράψουν τα παιδιά τους και με προσφωνούν με τον τιμητικό για μένα τίτλο “δάσκαλε”.

2)Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι σας οδήγησε στην επιτυχία και σας καθιέρωσε στο χώρο της φροντιστηριακής εκπαίδευσης;

Πρώτα από όλα η αναλυτική παρουσίαση της ύλης στους μαθητές, που προϋποθέτει άριστη γνώση του αντικειμένου και μεταδοτικότητα από την πλευρά των διδασκόντων. Επίσης, οι συνεχείς επαναλήψεις, με συχνά τεστ και οργανωμένους κύκλους επαναληπτικών διαγωνισμάτων, για την εμπέδωση της ύλης. Παράλληλα, η χρήση σύγχρονων εκπαιδευτικών μέσων, όπως οι διαδραστικοί πίνακες και το διαδίκτυο, που συμπληρώνουν τα διδακτικά μας όπλα.

3)Εκτός από τις γνώσεις, τι άλλου είδους στήριξη προσφέρουν τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ στους μαθητές τους;

Στα φροντιστήρια μας, εκτός από τις γνώσεις, δίνουμε μεγάλη βαρύτητα στην ψυχολογία των μαθητών μας. Θέλουμε να νιώθουν δυνατοί και σίγουροι, να πιστεύουν στις δυνάμεις και τις ικανότητες τους. Για το λόγο αυτό, σε συνεργασία με εκπαιδευτικό ψυχολόγο, τους βοηθάμε να διαχειριστούν το άγχος των εξετάσεων και να βελτιώσουν την απόδοση τους. Είμαστε δίπλα στους μαθητές για να ενθαρρύνουμε, να κατευθύνουμε και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους για το άριστο αποτέλεσμα. Παράλληλα, για να τους βοηθήσουμε να επιλέξουν τη σωστή κατεύθυνση και το επάγγελμα που τους ταιριάζει, παρέχουμε ειδικά τεστ επαγγελματικών ενδιαφερόντων.

4)Από ποια ηλικία είναι καλό, κατά τη γνώμη σας, να ξεκινούν οι μαθητές να παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήριο;

Για να εξασφαλιστεί η βαθιά κατανόηση και γνώση της ύλης, καλό είναι η προετοιμασία των μαθητών να ξεκινάει οργανωμένα τουλάχιστον από την Α’ Λυκείου. Προϋπόθεση βέβαια είναι ο μαθητής να έχει αποφοιτήσει από το Γυμνάσιο χωρίς μαθησιακά κενά σε βασικά μαθήματα.

5)Εκτός από καλοί δάσκαλοι, είστε και ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε κοινωνικό επίπεδο. Τι ενέργειες έχετε κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση;

Δεν μπορεί να είσαι καλός δάσκαλος αν δεν είσαι ευαίσθητος απέναντι στα κοινωνικά προβλήματα. Αυτή η φιλοσοφία καθορίζει τη λειτουργία μας. Γι’ αυτό έχουμε δημιουργήσει πρόγραμμα ειδικών τιμών για τις ασθενείς οικονομικά οικογένειες, καθώς και για τις πολύτεκνες. Γιατί όταν η κοινωνία σε εμπιστεύεται, οφείλεις να της το ανταποδίδεις. Στο πλαίσιο αυτό, στις φετινές γιορτές των Χριστουγέννων συγκεντρώσαμε βιβλία μαθητών μας -και όχι μόνο- και με μεγάλη χαρά τα προσφέραμε στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Σερρών, ενώ την άνοιξη ετοιμάζουμε μια ακόμη δράση-έκπληξη για να γιορτάσουμε τα 30 χρόνια των φροντιστηρίων μας.

6)Για ποιους λόγους να επιλέξει ένας μαθητής τα Φροντιστήρια ΠΑΠΑΠΑΥΛΟΥ;

Γιατί εδώ και 30 χρόνια αποδεικνύουμε με τις επιτυχίες μας στις εισαγωγικές εξετάσεις, την φροντιστηριακή μας κατάρτιση. Διαθέτουμε μια εξαιρετική ομάδα καταξιωμένων εκπαιδευτικών, με γνώση, αφοσίωση, φροντιστηριακή εμπειρία και αποδεδειγμένες επιτυχίες, που έχουν ως επίκεντρο τον μαθητή, τις ανάγκες και τις αγωνίες του. Γιατί έχουμε ένα ευέλικτο και αποτελεσματικό πρόγραμμα σπουδών, που μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες κάθε μαθητή. Γιατί παρέχουμε ειδικά βιβλία για κάθε μάθημα, γραμμένα από την εκπαιδευτική ομάδα των φροντιστηρίων μας, που βοηθούν στην αφομοίωση και κατανόηση της ύλης. Φυσικά, φροντίζουμε πάντα να
έχουμε ομοιογενή τμήματα για καλύτερα αποτελέσματα.

7)Τι θα θέλατε να προσθέσετε πριν κλείσουμε την κουβέντα μας;
Ευχαριστούμε όλους τους μαθητές που μας εμπιστεύτηκαν εδώ και 30 χρόνια και προτρέπουμε αυτούς που θα ξεκινήσουν τώρα να μας γνωρίσουν και να κουβεντιάσουν μαζί μας. Ξέρουμε τον τρόπο να τους δώσουμε φτερά για την επιτυχία.
Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς. Αξίζει να έρθουν στα Φροντιστήριά μας για να κουβεντιάσουμε. Λύσεις υπάρχουν για όλα. Αρκεί να γίνουν τα όνειρα των παιδιών πραγματικότητα.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ;

Share on Facebook
Share on Twitter